Tortilla z jajkiem to idealny posiłek na śniadanie, lunch, kolację lub jako przekąska. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a do tego pyszna i sycąca.
Składniki
- 1 tortilla pszenna
- 2 jajka
- szynka
- ser żółty
- pomidor
- ketchup
- sól
- pieprz
Wykonanie
- W misce roztrzepujemy nasze jajka, doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy pokrojoną szynkę i całość mieszamy.
- Na rozgrzaną patelnię przelewamy nasze rozmieszane jajka i smażymy do ścięcia.
- Tortillę smarujmy ketchupem, a następnie nakładamy naszą jajecznicę. Dodajemy starty ser oraz pokrojone pomidory.
- Tortille zawijamy i podsmażamy na patelni bez tłuszczu.
- Kiedy tortilla się zarumieni, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze ok 1-2 min.
- Ciepłą tortillę kroimy na pół i podajemy.
Podoba Ci się ten przepis? Podziel się nim ze znajomymi na Facebooku!